Abádszalóki Nyár - www.abadszalokinyar.huA X. Tiszator: információ versenyzőknek (Abádszalók, 2016.03.12.)

A X. Tiszator: információ versenyzőknek (Abádszalók, 2016.03.12.)A résztvevő csapatok előző nap 10 órától (2016. március 11. péntek) szállíthatják a helyszínre eszközeiket, berendezéseiket. A szállító járműveknek legkésőbb a verseny napján, reggel 6 órakor el kell hagyniuk a kempinget.


 
 
A VERSENY HELYSZÍNE: ABÁDSZALÓK, FÜZES KEMPING,
STRAND ÚT 2.
IDEJE: 2016. MÁRCIUS 12.

 

A résztvevő csapatok előző nap 10 órától (2016. március 11. péntek) szállíthatják a helyszínre eszközeiket, berendezéseiket. A szállító járműveknek legkésőbb a verseny napján, reggel 6 órakor el kell hagyniuk a kempinget. A helyszínre szállított eszközök őrzéséről március 11-én 10 órától a verseny megkezdéséig, majd a verseny végétől vasárnap délelőtt 10 óráig gondoskodunk. Értékeik biztonságáról kérjük gondoskodjanak, felelősséget nem vállalunk. A kemping előtti külső parkolót a versenyzők és a VIP vendégek autói részére tartjuk fenn. A verseny napján a kempingben maradt gépkocsik a verseny végéig nem közlekedhetnek.


A felmerülő szállásigényt az időpont, létszám megjelölésével február 28-ig kérjük jelezni! A szállás díja a résztvevőket terheli. E-mail: tiszatostrand.kft@gmail.com

A csapat maximum 6 főből állhat, számukra a belépés ingyenes. Kikötés, hogy legalább két hölgy is legyen a csapatban. A csapatok vezetője a böllér.

A csapatok képviselőivel március 5-én 13 órakor megbeszélést tartunk, ekkor kapják meg a terület térképét, és ekkor sorsoljuk ki az udvarokat.

Az udvarokat különféle szponzorok támogatják, ha egy csapatot bármilyen cég támogat - nevezési díj, ital, stb. -, a támogató reklámja megjelenhet az udvaron (a támogató lehet az udvar névadója, arculatának kialakítója). Reklámtáblát, feliratot, molinót a csapatoknak csak saját udvarukon, vagy annak kerítésén szabad elhelyezni, minden más reklámfelülettel kizárólag a rendező rendelkezik. Mivel az udvarok, porták kinézetét is pontozza a zsűri, a rendezvény jellegéhez mérten kívánatos a hagyományokhoz hű,- népies jelleg- kialakítása.

Minden településről szívesen veszünk hagyományőrző csoportokat, ezeknek nap közben fellépési lehetőséget biztosítunk. A hagyományőrzők a március 5.-i megbeszélésig jelentkezhetnek. Népi mesterségek képviselői szintén március 5-ig jelezhetik kirakodási szándékaikat.

A rendezvény látogatói belépőjegyet váltanak – ez érvényes a csapatokkal érkező vendégekre is. A belépő ára felnőtt - 500 Ft, gyermek 400 Ft.

Kóstolójegy a jegypénztárban és a rendezvény több pontján vásárolható, ára 300 Forint. A versenyző csapatok bármely terméküket kóstoltathatják a vendégekkel. A kóstolójegy egyúttal szavazólap, a csapatok a verseny végén elszámolnak a szavazócédulákkal a versenybíróságnak.

A közönségdíjat a legtöbb szavazócédulát gyűjtő csapat nyeri el.
 Díjazás:

Minden résztvevő a verseny emlékére ajándékot kap.

Közönségdíjat a legtöbb kóstolójegyet leadó csapat kapja.

Fődíj: a böllér részére egy gravírozott díszbárd,

Ezen kívül minden csapat oklevelet és ajándékot kap és számos különdíjat is odaítél a zsűri.

A verseny nevezési díja 25 000 Ft, amely 250 adag kóstoló, / étel-ital / - kóstolójegy ellenében való - felszolgálása esetén visszajár. Az idei évtől a 251. -et követően pedig minden egyes beszedett kóstolójegyért a szervezők 100 forintot juttatnak vissza a csapatoknak.

A nevezési díj befizetésének (átutalásának) határideje: 2016. március 4.

Számlaszám: OTP Kunhegyes, 11745145-20007731 Postacím: 5241 Abádszalók, Mikszáth Kálmán út 3.

A rendezvényt kirakodóvásár, amatőr és hivatásos előadók fellépése, borbemutató, pálinkaverseny, pogácsaverseny, malacfogó verseny, mangalica termékek kóstolója és vására színesíti. Szponzoraink részére a külön számukra fenntartott „szponzorok utcájában” nyújtunk lehetőséget bemutatkozásra, termékeik értékesítésére.

A rendezvény hangulatát, színvonalát a Balkán Fanatik 90 perces élő koncertje emeli.
 
 
(Forrás: www.tiszator.com)(1041)